ZUS & Zorg

Vrouwenzorg 

Alle zorg op een rij!
Wij helpen je graag bij het vinden van de informatie die jij nodig hebt. Heb je klachten? In het overzicht hiernaast staan de meest voorkomende klachten bij vrouwen. Staat die van jou er niet tussen? Zoek met de zoekmachine of stuur ons een bericht met een klacht waarover jij graag geïnformeerd wilt worden. Elke klacht is gerelateerd aan een aandoening. Voor deze aandoeningen zetten wij de relevante onderzoeken en behandelingen voor jou op een rij, in de rechterkolom.

Stel een vraag of geef je mening!

Ook brengen wij de zorgverleners in beeld die ruime ervaringen hebben met deze zorg. Zij schrijven alle artikelen zelf en zijn bereid om jouw vragen te beantwoorden. Via het profiel van de zorgverlener kun je een vraag stellen. Daar zie je ook voor welke zorginstelling de arts werkt, welke behandelingen hij/zij uitvoert en welke artikelen hij/zij heeft geschreven. Als de zorginstelling is aangemeld als zorgpartner, kun je ook direct een afspraak maken met de arts bij de betreffende zorginstelling. Wel heb je daarvoor eerst een verwijzing nodig van je huisarts. 

Mensen die voldoende bewegen, gezond eten en een goed gewicht hebben, voelen zich fit. Maar er zijn nog meer voordelen. Je spaart namelijk geld uit. Door minder te eten, niet te roken en weinig te drinken geven verzekeraars bijvoorbeeld vaak een lagere premie. Wij hebben op een rijtje gezet wat dit kan betekenen voor jou.
Op 18 oktober 2015, op international menopause day, vindt in Theater de Speeldoos in Baarn hét evenement plaats voor vrouwen in de overgang.
Research medewerker Radiologie
Geschat wordt dat ongeveer 30% van de menstruerende vrouwen jonger dan 50 jaar één of meerdere vleesbomen heeft. Vleesbomen (myomen) kunnen verschillende klachten veroorzaken waaronder: veel bloedverlies (waardoor bloedarmoede), pijnklachten, vaak plassen, obstipatie en een opgezette buik. Er zijn meerdere behandelmethoden die vrouwen kunnen verlossen van klachten die veroorzaakt worden door vleesbomen. Uterus-embolisatie is daar één van.
Sport dietiste
Dan is het handig te weten dat er 3 typen eetgedrag bestaan die ieder een eigen aanpak nodig hebben. Nieuwsgierig welk type eter jij bent en hoe je dit bij jezelf herkent en hoe je hiermee omgaat? Lees dan verder … 
Veel vrouwen vinden het lastig om problemen met plassen, de ontlasting of vrijen te bespreken. Of ze denken dat er toch weinig aan te doen is of dat het bij het ouder worden hoort. Dat is jammer, want het overgrote deel van de bekkenbodemklachten is goed te behandelen.