ZUS & Zorg

Vrouwenzorg 

Alle zorg op een rij!
Wij helpen je graag bij het vinden van de informatie die jij nodig hebt. Heb je klachten? In het overzicht hiernaast staan de meest voorkomende klachten bij vrouwen. Staat die van jou er niet tussen? Zoek met de zoekmachine of stuur ons een bericht met een klacht waarover jij graag geïnformeerd wilt worden. Elke klacht is gerelateerd aan een aandoening. Voor deze aandoeningen zetten wij de relevante onderzoeken en behandelingen voor jou op een rij, in de rechterkolom.

Stel een vraag of geef je mening!

Ook brengen wij de zorgverleners in beeld die ruime ervaringen hebben met deze zorg. Zij schrijven alle artikelen zelf en zijn bereid om jouw vragen te beantwoorden. Via het profiel van de zorgverlener kun je een vraag stellen. Daar zie je ook voor welke zorginstelling de arts werkt, welke behandelingen hij/zij uitvoert en welke artikelen hij/zij heeft geschreven. Als de zorginstelling is aangemeld als zorgpartner, kun je ook direct een afspraak maken met de arts bij de betreffende zorginstelling. Wel heb je daarvoor eerst een verwijzing nodig van je huisarts. 

Veel vrouwen vinden het lastig om problemen met plassen, de ontlasting of vrijen te bespreken. Of ze denken dat er toch weinig aan te doen is of dat het bij het ouder worden hoort. Dat is jammer, want het overgrote deel van de bekkenbodemklachten is goed te behandelen.
Gynaecoloog/Medisch directeur
Bij Vrouw & klinieken is bewust gekozen voor een setting waarbij artsen de vrijheid en tijd hebben om een vertrouwensrelatie op te bouwen en de unieke zorg te bieden die past bij de client. Daardoor kunnen we de vinger leggen op de echte zorgvraag. 
Epilepsie, een aandoening waarbij men voortdurend het risico loopt aanvallen te krijgen, komt voor bij een op de honderd mensen wereldwijd.Deze afwijking heeft te maken met plotselinge uitbarstingen van elektrische activiteit in de hersenen, wat een tijdelijke storing veroorzaakt en kan zorgen voor stuiptrekkingen, dufheid, een droomtoestand of bewusteloosheid.
Internist-oncoloog
Dat je behandeld moet worden voor borstkanker is al vervelend genoeg, maar wat doet de chemotherapie met je menstruatie? En wat doet het met je als je net in de overgang zit? Dit zijn uiteraard factoren waar je behandelend arts rekening mee moet houden.
Arts/seksuoloog
misverstanden over het eigen lichamelijk kan een negatieve invloed op de seksualiteitsbeleving hebben.